60 najprodajanih vseh časov

Under Pressure Queen

60 najprodajanih vseh časov

Uradna britanska lestvica najboljših albumov OfficialCharts je ob 60-letnici prve tovrstne lestvice objavila 60 najbolje prodajanih albumov vseh časov v Veliki Britaniji. Na prvo mesto se je uvrstila kompilacija Greatest Hits skupine Queen iz leta 1981 s 6,1 milijona prodanih izvodov.

 

Skupina je uspešna tudi s kompilacijo Greatest Hits II, ki se je s skoraj štirimi milijoni prodanih izvodov prav tako uvrstila med deset najbolje prodajanih plošč na Otoku. “Kakšna čudovita novica! Najbolj popularen album? No, vedno sem menil, da skupina obljublja, toda to je onkraj naših fantovskih sanj,” je za OfficialCharts.com komentiral Brian May.

 

Na drugo mesto se je uvrstila kompilacija Gold: Greatest Hits skupine Abba, ki je od izdaje leta 1992 dosegla 5,2 milijona prodanih kopij. Na tretjem mestu je plošča Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band skupine The Beatles, na četrtem Adele s ploščo 2011, na petem Oasis z albumom (What’s The Story) Morning Glory?. Največkrat, štirikrat, je na lestvici zastopan Robbie Williams, čeprav se z nobenim albumom ni uvrstil med prvo deseterico.

 

Družba Official Chart je seznam objavila v okviru enomesečnega praznovanja 60-letnice prve lestvice. Ta je bila objavljena 22. julija 1956, na prvem mestu je bila tedaj plošča Songs for Swingin’ Lovers Franka Sinatre.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...