Vaši spomini iz Hale Tivoli

hala tivoli1
Hala Tivoli
hala tivoli 1970

Vaši spomini iz Hale Tivoli

Hala Tivoli praznuje petdsetletnico! Zgrajena je bila leta 1965, in čeprav bila v prvi vrsti zgrajena za športne dogodke, je bil njen prvi gost sloviti Louis Armstrong, ki je privabil več kot šest tisoč obiskovalcev. Takrat dvorana še ni bila popolnoma dokončana. Gledalci so koncert spremljali na stolih, ki so bili še nameščeni na betonu in šele pozneje so postavili parket, na katerem je od 15. do 25. aprila potekalo 28. svetovno prvenstvo v namiznem tenisu – SPENT.

 

Od takrat do danes so se v njej zvrstili številni športni in kulturni dogodki. Slavnost ob obletnici bo danes zvečer v Tivoliju. Voditelj oddaje Dobro jutro na Radiu Ekspres Tomaž Okorn je že pred tem preveril, kakšne spomine na dogajanje v dvorani imate poslušalci.

 

Svak poslušalke Vesne iz Ljubljane si je ogledal Armstrongov koncert, sama pa se spominja namiznoteniškega prvenstva:

 

 

Poslušalka Zdenka iz Ljubljane je v Tivoliju doživela koncert Tine Turner sredi 70-ih let. Stala je v prvi vrsti, ljudje pa so ob koncertu noreli, ker Tina ni nosila spodnjih hlačk:

 

 

Dušan iz Ljubljane se je v Hali Tivoli zaljubil v hokej in si tudi priigral prvo hokejsko palico:

 

 

Tomaž je govoril tudi z Janezem Gašperlinom, ki je za nacionalko dolga leta prenašal košarkarske tekme iz Tivolija:

 

 

Največji obisk dvorane Tivoli je bil leta 1970, ko je Ljubljana gostila svetovno prvenstvo v košarki; 23. maja 1970 je bilo na odločilni tekmi za zlato medaljo med Jugoslavijo in ZDA rekordnih 14 tisoč ljudi. Legendarni Ivo Daneu, ki je imel težave s poškodbo, je na tej tekmi dosegel le štiri točke, a je ob koncu tekme dosegel izredno pomemben koš za eno najbolj norih zmag v dvorani Tivoli.

 

 

Zvečer je sledila tudi proslava ob tej obletnici, udeležila se je je naša reporterka Laura Štraser in se tam pogovorila s kar nekaj “legendami” Hale Tivoli, prisluhnite:

 

Avdio

Video

Fotografije

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...