2. januar spet dela prost?

prost-dan

2. januar spet dela prost?

Poslanska skupina SMC bo predlagala ponovno uvedbo 2. januarja kot dela prostega dne. Pobudo so posredovali poslanskim skupinam in njihov odziv pričakujejo do srede opoldne, ko nameravajo predlog vložiti v zakonodajni postopek. Pričakujejo, da bo takšna sprememba prinesla pozitivne učinke ne le za ljudi, ampak predvsem za gospodarstvo, torej za turizem in potrošnjo.

 

Poslanci SMC so bili sicer spomladi leta 2015 proti takemu zakonodajnemu predlogu. Kot je danes pojasnila Kustec Lipicerjeva, SMC, so v tem času uspeli bistveno zmanjšati in uokviriti javnofinančno delovanje, sprejeli fiskalno pravilo in javne finance v tem okviru tudi delujejo. Zato so po njenih besedah že lahko začeli sproščati številne varčevalne ukrepe.

 

Trenutno se vladna koalicija ukvarja sicer s številnimi težavami zaradi sporazuma s sindikatom Fides in zaustavitvijo pogajanj z drugimi sindikati javnega sektorja. S predlogom za dodaten dela prost dan sindikatom po besedah Kustec Lipicerjeve dajejo signal, da so pripravljeni na dialog in iskati rešitve za njihovo najbolj optimalno delovanje, če bodo to namero tudi sami izkazali.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...