Marko Juhant 1

Ekspresova družinska svetovalnica

Vaše vprašanje za Marka Juhanta:

Ime in priimek

Kraj

Vaš e-mail naslov

 Dovoljujem, da Radio Ekspres moje podatke lahko uporablja za namen, da me obvešča o programskih novostih, nagradnih igrah, promocijah in drugih aktivnostih, ki se nanašajo na vsebino in program Radia Ekspres.

Ekspresova družinska svetovalnica

Staršem se vsakodnevno poraja nešteto vprašanj. Starševska vloga ni vselej enostavna naloga. In nič ni narobe, če kdaj zaprosimo za nasvet, mnenje ali priporočilo.

 

Na Radiu Ekspres vam svetuje strokovnjak, specialni pedagog Marko Juhant.

 

Vsak drugi torek v mesecu med 9:00 in 10:00 mu lahko vprašanje zastavite v živo na tel. 01 5000 000 ali nam ga sporočite že prej s tem obrazcem.

 

Naslednje gostovanje je predvideno v torek, 14. marca, osrednja tema pa izključenost otrok iz družbe. Bi moralo starše skrbeti, če se njihov otrok ne vključuje v skupne igre, če se vselej igra samo z enim prijateljem, ali pa če ne kažejo naklonjenosti do nobenega vrstnika?

 

Zastavite vprašanje tudi vi.

 

marko-juhant-grega-sasa-2

 

Marko Juhant je priznani pedagog in (so)avtor knjig, kot so Punce, glavo gor!, Pogrešani napotki, Varuh otrokovih dolžnosti: ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami! Od januarja lahko njegove misli in nasvete prebirate tudi v časopisu Po pameti.

Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki v obliki predavanj prenaša na učitelje, vzgojitelje, starše in otroke. Je direkten in praktičen, svoje izjave pa vselej podkrepi s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja.

 

 

Odgovore na dosedanje vprašanja najdete na spodnjih povezavah:

14. 2. 2017: Kako prepoznati in odpraviti otroško tremo, strah in odpor do šole, branja, treninga, ki ga je otrok še pred kratkim oboževal? Poslušajte tukaj.

 

10. 1. 2017: Kaj storiti, ko otrok z jokom izsiljuje doma ali v trgovini, o tem ali babice preveč popuščajo in podobno? Poslušajte tukaj.

13. 12. 2016: Kako otroka naučiti ravnati z denarjem, koliko žepnine naj dobi in kdaj naj jo začne dobivati? Poslušajte tukaj.

8. 11. 2016: Kako otroku povedati, zakaj starša ne živita več skupaj? Več o tem tukaj.

11. 10. 2016: Tokratna tema pogovora je bila o motečih posameznikih, ki motijo pouk in vrstnike. Kako naj učitelji in vzgojitelji pristopijo do njih? Več o tem specialni pedagog Marko Juhant tukaj

13. 9. 2016: Neverbalna komunikacija: Zakaj otroci zavijajo z očmi, kako ločiti med jokom v stiski in izsiljevanjem, kdaj bi nas moralo zares skrbeti? Več o tem specialni pedagog Marko Juhant tukaj.

9. 8. 2016: O prvem obisku vrtca, menjavi vrtca in prehodu iz vrtca v šolo. Je res, da mame včasih preveč komplicirajo? Več o tem specialni pedagog Marko Juhant tukaj.

12. 7. 2016: Tokratna tema pogovora je bila plaža in golota. Kako jo sprejemajo otroci, kdaj se začnejo zavedati svojega telesa in kako se odzvati na pikre pripombe? Več o tem tukaj.

14. 6. 2016: Kako otroke zaposliti in nadzirati na počitnicah, jih vključiti v kolonije, tabore in druge aktivnosti? Več o tem tukaj.

15. 5. 2016: Tokratna tema pogovora je bila matura, priprave nanjo in na NPZ. Starši ne delajte panike! Več o tem specialni pedagog Marko Juhant tukaj.

12. 4. 2016. Ali je puberteta le izgovor za neprimerno obnašanje mladostnikov. Več tukaj.

8. 3. 2016: Tokratna tema pogovora bodo resničnonsti šovi in druge TV-vsebine. Poslušajte tukaj.

16. 3. 2016: Kaj pa otrokove dolžnosti in zadolžitve? O tem specialni pedagog Marko Juhant tukaj.

12. 1. 2016: Tokrat tema pogovora bo vzgajanje otrok po spolu. Poslušajte tukaj.

8. 12. 2015: Koliko in kaj podariti otrokom med prazniki ter kako jim povedati, kdo so dobri možje? Za odgovore kliknite tukaj.

10. 11. 2015: Kje je meja med razvajenostjo in motnjo? Več tukaj.

13. 10. 2015: Kako in koliko obšolskih dejavnosti izbrati? Več tukaj.

1. 9. 2015: Kako otroke pripraviti na šolo? Za odgovore kliknite tukaj.

  • Kje najpogosteje poslušate radio?

    Loading ... Loading ...